Kunst- & Ambachtsgilde Ravenstein

Het gilde voor de professionele ontwerpers en makers van Ravenstein

AgendaMeesterschap in het Land van Ravenstein

Expositie Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein - 20 juli t/m 20 aug - Garnizoenskerk Ravenstein

Kom kennismaken met de professionele kunstenaars en ambachtslieden van Ravenstein!  Met een tintrigerende expositie presenteert het Kunst- & Ambachtsgilde zich voor het eerst aan het grote publiek . Tussen de moderne banieren vind je foto's en werk van de 17 leden, die variëren van goudsmid tot beeldend kunstenaar, van architect tot glaskunstenaar, van klokkenmaker tot componist, en nog veel meer.

Wat de leden bindt is een creatieve energie en het talent en vermogen om iets uit niets te maken. En ze hebben een ambachtelijke wijze van werken gemeen.  De leden maken maatwerk, met kunde, zorg en precisie. Ze willen de kwaliteit van het scheppende werk van de creatieve ambachten hoog houden.

Door de industriële revolutie en de informatisering zijn gildes langzaamaan verdwenen: massaproductie werd de norm. Maar met het Kunst- & Ambachtsgilde in Ravenstein is het oude idee van het gilde nieuw leven ingeblazen door een groep kunstzinnige en ambachtelijke ondernemers uit de oude vestingstad.

De unieke geschiedenis, cultuur en ruimte van Ravenstein zijn daarbij een bron van energie en inspiratie. Ravenstein heeft een bijzondere geschiedenis als soeverein land, als vrijstaat in vreemd, vaak vijandig gebied. Mensen van alle rangen en standen, en belangrijker, van alle godsdiensten, die elders bedreigd werden, mochten zich hier vrij vestigen en vrij werken. Ze werden beschermd. Daardoor was de vrijstaat Ravenstein door de eeuwen heen altijd een goede voedingsbodem voor creativiteit en exclusieve maakindustrie. Tijden veranderen, maar in het hart blijft Ravenstein een vrijstaat, met een bloeiende cultuur van creativiteit en hoogstaand ambacht. Deze expositie is laat dat zien!

Van donderdag 20 juli tot en met zondag 20 augustus is de intrigerende presentatie van het Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein te zien in de Garnizoenskerk Ravenstein. De feestelijke opening en afsluiting zijn op respectievelijk zondag 23 juli en 20 augustus om 15 uur, met muziek, performance en bier van onze eigen stadsbrouwerij Wilskracht.

Openingstijden: elke do-vrij-za-zo van 13.00 t/m 17.00.Wekenlijkste bijeenkomst?

Elke zaterdag aan het einde van de werkweek komt het gilde bijeen. Ze bespreken dan ook vragen die u aan het gilde heeft gesteld.
Verder organiseert het gilde regelmatig lezingen en andere activiteiten. Deze vindt u binnenkort op deze website.


Wilt u meedoen?

Veel leden van het gilde verzorgen ook workshops en cursussen. Het zijn allemaal goed opgeleide professionals, dus zo bent u altijd verzekerd van hoogwaardige lessen! Wat kunt u zoal  doen?

Beeldhouwen - Emailleren - Fotografie - Glasblazen - Glasfusing - Goud- en zilversmeden - Houtbewerking - Metaalbewerking - Meubels restaureren - Meubels stofferen - Sieraden maken

Wilt u informatie over workshops? Laat een bericht achter in het contactformulier!